duminică, 26 septembrie 2010

Design pentru casa - Camere de zi

             Introducere
Caminul nostru este, inainte de toate, oglinda noastra. Este locul unde ne putem relaxa si ne putem regasi.
    Ne da ocazia sa exprimam ceea ce simtim la un moment dat.
Odata finalizat designul de baza, exista mai multe variante pentru a decora o camera sau pentru a crea o ambianta, schimband un element sau doua, sau prin introducerea unei piese care poate influenta intregul interior.
    Chiar daca nu zugraviti toata incaperea, ii puteti reimprospata aspectul zugravind un singur perete sau adaugand aplicatii (tapet decorativ sau poate un stiker). O schimbare a decorului ferestrelor din orice camera constituie un alt mod de a introduce o atmosfera noua.

Exista sute de idei pe care le voi dezvalui si aplica pentru cei interesati.

Camere de zi

Mai mult decat oricare alta camera, camera de zi este destinata petrecerii timpului liber. E folosita pentru relaxare, lectura, Tv, auditii muzicale si primirea oaspetilor. Solutia pentru o camera de zi pusa la punct, dar nu pre pretentioasa e de a pastra o idee de baza, modificand apoi detaliile. Spre exemplu:

  Inspiraţie albă - ideea de bază
   Albul arată bine întotdeauna, este elegant, calm, fară vârstă. Diversele tonuri de alb din natură constituie o excelenta sursa de inspiratie.



















 Culori calde - ideea de baza
    O camera decorata in tonuri calde aduce buna dispozitie si stimuleaza creierul, inspirand conversatii de calitate si conferind o atmosfera aparte. Lumina naturala stralucitoare pune in valoare amestecurile fabuloase de tonuri calde.


Decorarea ferestrelor

           Modul in care sunt decorate ferestrele contribuie foarte mult la intregul stil al camerei.
Perdelele, draperiile, baldachinele si alte finisaje minutioase sunt considerate, in  general, clasice. In zilele noastre, acestea se atarna de obice, de un suport din plastic cu sina, de regula ascuns de cornisa.
    Stilul modern de decorare al ferestrelor este, relativ, simplu. Se foloseste mai putin material si, tot mai des, se pun aplicatii, dintre cele mai diverse, prinse de suporturi. Sunt eliminate in mare parte cusaturile dar, efectul de ansamblu este foarte elegant.




Decoratiuni croite

Imbracati vechile scaune sau seturile care nu se potrivesc, pentru a le da o viata noua. Pe langa faptul ca ascund forme neregulate sau profilurile uzate, husele pot f asortate cu decorul.
Sunt croite elegant din materiale de calitate, din bumbac sau fibre naturale cu pliuri dense. Daca se pateaza, husele se pot spala in masina.


Perne si cuverturi cu stil
Confortabile iarna si pline de viata vara.

Intr-o camera de zi pernitele si cuverturile sunt accesoriile cele mai adaptabile. Stilul lor are un mare impact asupra atmosferei din incapere si pot fi usor schimbate sau redecorate pentru a aduce ceva nou.
In vreme ce modelele geometrice confera un aspect citadin, marginile delicate dau o nota de feminitate si un plus de culoare.

Culorile, dimensiunile si textura materialului sunt la alegerea dvs.





Lampi, abajururi si veioze decorate

   Iluminatul caselor moderne nu mai depinde in principal de lampi, dar sunt foarte placute pentru conotatia lor romantica si pentru atmosfera pe care o creeaza.
Aplicele pot fi usor redecorate, iar inlocuirea unui abajur cu unul nou este ieftina si foarte usoara.
    In functie de materialul din care sunt facute, pot fi decorate prin imprimare, gaurire, vopsire, colaje si prin alte mijloace decorative, pentru a le face mai atragatoare si pentru a le integra mai bine in incapere.


Sculpturi vii

   Pentru a aduce viata in spatiul de locuit, plantele de interior pe post de sculpturi organice sunt perfecte.
Deoarece camerele de zi tind sa fie mai calde si mai luminoase decat orice alta zona a casei, ele sunt locul ideal pentru a pastra plante decorative.
   Plantele cu flori si aranjamentele florale adauga interiorului culoare, forma si adesea parfum. 


Aranjamentele florale si plantele in ghiveci sunt cadouri deosebite pentru persoanele dragi. Varietarea florilor este coplesitoare, iar pretul este foarte avantajos.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doresti sa iti surprinzi invitatii la nunta, botez sau la o masa festiva? Sau vrei un plus de culoare in casa ta?



Analizam impreuna tendintele, stabilim care iti sunt preferintele si ce anume te inspira.

contact: 0743336292